Companii

Start-up-ul Medicai a atras o investiţie de 500.000 de euro de la Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet şi Roca X, fondul creat de mai mulţi antreprenori români

Mircea Popa, fondator şi CEO al Medicai

Mircea Popa, fondator şi CEO al Medicai

Autor: Cristina Bellu

10.12.2019, 12:53 903

Medicai, start-up-ul de tehnologie care permite colaborarea multidisciplinară între doctori şi pacienţii, a primit o investiţie de 500.000 de euro într-o rundă de finanţare condusă de Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, prin intermediul fondului de investiţii D Moonshot şi fondul de investiţii în tehnologie ROCA X, creat de un grup de antreprenori români.

“Adopţia rapidă din ultimele luni şi feedbackul primilor medici de pe platformă ne-a dat atât nouă, cât şi investitorilor încrederea necesară pentru a duce platforma la nivelul următor”, spune Mircea Popa, fondator şi CEO al Medicai.

Prin platforma Medicai pacientul are posibilitatea să îşi stocheze CD-urile sau stick-urile cu imagini, să le vizualizeze şi să le depoziteze pe termen lung. De acolo, utilizatorul poate să dea acces doctorilor. Soluţia se integrează cu clinicile medicale şi le permite să trimită analizele imagistice pacienţilor direct prin plat-forma proprie sau să colaboreze cu alte clinici.

“Tranzacţia reprezintă, de asemenea, o validare din partea unor antreprenori şi investitori care cred în misiunea noastră şi sunt dispuşi să ni se alăture”, adaugă Mircea Popa.

În prezent, 150 de doctori folosesc Medicai, iar un procent de 20% o deschid cel puţin o dată pe zi. Platforma rezolvă o problemă majoră, şi anume că datele medicale, mai ales imagistica, sunt captive în sistemele clinicii ori ale spitalului în care au fost realizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO