Companii

Statul a acumulat în trei luni datorii de 45 mil. € la producătorii de energie din surse regenerabile

Statul a acumulat în trei luni datorii de 45 mil. € la...

Autor: Roxana Petrescu

28.10.2013, 00:08 177
Producătorii de energie verde, mai ales proprietarii de eoliene sau de solare, au deja de recuperat 45 mil. euro în contul celor trei luni de zile trecute de la modificarea schemei de sprijin pentru regenerabile de către statul român. Banii vor intra înapoi în contul companiilor de profil abia începând cu anul 2017.
 
Cele mai recente date publicate de Trans­elec­trica, compania na­ţio­nală de transport al ener­giei electrice, arată că pro­ducătorii de energie verde nu au primit în perioada iulie-septembrie circa 1,1 milioane de certificate verzi în contul energiei injectate în sistem. Potrivit datelor de pe bursa de energie OPCOM, în perioada analizată, preţul de tranzacţionare al unui certificat a fost de circa 40 de euro, aşă că suma totală pe care „verzii“ o au de recu­pe­rat se ridică la 45 de milioane de euro pentru cele trei luni în­tregi scurse de la mo­di­ficarea schemei de sprijin pentru rege­ne­rabile.
 
Această sumă ar tre­bui să intre în con­turile com­pa­ni­ilor înce­pând cu anul 2017 pentru solare, res­pectiv 2018 pen­tru eoliene, dar nu mai târziu de 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO