Companii

Statul vrea să-i scoată pe pacienţi din spitale şi să-i trateze în ambulatoriu. Care sunt noile reguli din sistem. VIDEO

Statul vrea să-i scoată pe pacienţi din spitale şi...

Autor: Pro TV

17.02.2014, 11:03 109

Oficialii din sănătate vor să scape de înghesuiala din saloanele de spital şi să-i trimită pe românii care nu au neapărat nevoie de internare în ambulatoriu.

Asta pentru ca aproape jumatate dintre pacienti se interneaza doar pentru analize, care pot fi facute si in policlinici. In felul acesta, spitalele vor avea costuri mai mici.

Potrivit statisticilor oficiale, 40% dintre cazurile internate in spital ar putea fi tratate in ambulatoriul de specialitate, iar saloanele sunt pline pana la refuz. Tocmai de aceea, pentru a evita astfel de situatii, medicii de familie vor avea rolul unui filtru al pacientilor.

"Asta se doreste, pacientul sa fie vazut de medicul de familie, apoi de un medic specialist, sa plece cu un diagnostic, sa mearga paraclinic pentru investigatii medicale si analize, sa i se puna un diagnostic si sa i se dea un tratament pentru a evita supraincarcarea spitalelor, internarea", spune Eduard Dobre.

 

Citiţi articolul integral pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO