Companii

Stay Fit Gym, companie activă pe piaţa sălilor de fitness, face prima achiziţie după intrarea fondului de investiţii Morphosis Capital în acţionariat, şi preia centrul Neby Fitness din Capitală

Stay Fit Gym, companie activă pe piaţa sălilor de...

Autor: Cristina Bellu

28.02.2022, 12:02 384

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România după numărul de centre deschise, anunţă preluarea integrală a Neby Fitness, un centru din zona pieţei Domenii din Bucureşti.

Aceasta este prima tranzacţie de tip M&A realizată de Stay Fit Gym după intrarea în acţionariatul companiei a fondului de private equity Morphosis Capital, în decembrie 2021.  

„Obiectivul nostru comun cu Morphosis Capital este ca Stay Fit Gym să se dezvolte accelerat prin deschiderea de noi centre de fitness atât în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din România. Preluarea Neby Fitness face parte din planul nostru de extindere în Capitală, în zone în care există o nevoie de centre de fitness moderne”, spune Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.

Odată cu această preluare, reţeaua Stay Fit Gym ajunge la opt unităţi în Capitală, centrul urmând să fie integrat complet în reţeaua companiei după investiţii de aproximativ 0,75 milioane de lei în renovare, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, antrenorii şi personalul administrativ din cadrul centrului vor deveni, de asemenea, parte a echipei Stay Fit Gym.

Stay Fit Gym, compania fondată de trei antreprenori români - Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodişteanu (head of expansion) şi Laurenţiu Lascăr (director operaţional) - în 2012, a fost prima achiziţie făcută de Morphosis Capital în domeniul sportului,  o piaţă foarte fragmentată, unde există loc şi de consolidare şi de expansiune, conform datelor anunţate anterior de jucători.

Pentru anul 2021, Stay Fit Gym estimează o cifră de afaceri de aproximativ 10 milioane de lei, iar pentru anul curent are în vedere venituri de peste 15 milioane de lei.

De asemenea, anul acesta, cu sprijinul capitalului obţinut de la Morphosis Capital, compania are în plan să inaugureze până la zece centre proprii de fitness în Bucureşti şi în oraşe cu peste 100.000 de locuitori.  

Într-o primă fază, compania urmează să deschidă în luna martie cea de-a noua locaţie, în cadrul Colosseum Mall. Noul centru va fi cel mai mare din reţeaua Stay Fit Gym, cu o suprafaţă totală de peste 1.600 metri pătraţi şi presupune o investiţie  de aproximativ 3 milioane de lei.

Pe piaţa sălilor de fitness, liderul detaşat este WorldClass, iar Adrian Viman, executivul care a condus Kaufland România timp de aproape opt ani, perioadă în care germanii au ajuns lider de piaţă, a anunţat că dezvoltă pe plan local - în sistem de franciză - reţeaua de săli de fitness Clever Fit, originară din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO