Companii

Ştefan Vuza l-a adus ca membru în Consiliul de Administraţie al Chimcomplex Borzeşti pe Cristian Colţeanu, fost secretar de stat în MAE şi fost şef al operaţiunilor General Electric în România timp de 10 ani

Ştefan Vuza l-a adus ca membru în Consiliul de...

Autor: Roxana Rosu

14.10.2020, 15:13 586

Ştefan Vuza, acţionarul principal, l-a adus ca membru în Consiliul de Administraţie al Chimcomplex Borzeşti, companie care deţine Oltchim, pe Cristian Colţeanu, fost secretar de stat în MAE şi fost şef al operaţiunilor General Electric în România timp de 10 ani.

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti a anunţat numirea miercuri, la BVB, în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie din 24 septembrie.

Cristian Colţeanu va fi administrator interimar până la data numirii de către adunarea generală a actionarilor societăţii 

El are o lungă ex­pe­rienţă diplo­matică, fiind între 2000 şi 2003 secretar de stat în Ministerul Afacerilor Ex­terne, în guvernarea Adrian Năstase, iar apoi, în 2003-2007, ambasador al României în Italia.

În 2007 a fost recrutat de grupul american General Electric pentru a conduce operaţiunile din România, Bulgaria şi Republica Mol­do­va, funcţie pe care a deţinut-o timp de un deceniu.

Chimcomplex Borzeşti (CHOB) a înregistrat în primul semestru din 2020 o pierdere netă de 27 mil. lei faţă de profitul de 577.000 lei raportat în perioada similară a anului trecut şi afaceri de 524 mil. lei, minus 25,8%, arată calculele ZF pe baza datelor din raportul semestrial al companiei.

Compania este una dintre cele mai mari 20 de afaceri antreprenoriale din România şi al doilea exportator cu capital românesc.

Compania este controlată în proporţie de 87,8% de grupul CRC Alchemy Holding, entitate controlată la rândul ei de omul de afaceri Ştefan Vuza, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deţine 9,2% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile CHOB înregistrează o scădere de 43%, pe fondul unui rulaj de 593.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO