Companii

Stiri din provincie

Stiri din provincie
26.08.2009, 16:52 28

Retailerul de incaltaminte Leonardo a inchiriat intregul parter, respectiv o suprafata de 1.000 mp, din Galeria Ferdinand, situata in centrul Clujului, si va renunta la alte trei spatii din oras, scrie Ziua de Cluj.

Pretul terenurilor din Bacau a suferit scaderi cuprinse intre 15 si 80%. Astfel, terenuri ultracentrale, care in urma cu aproape un an erau tranzactionate la preturi cuprinse intre 2.000 si 3.000 de euro, au ajuns acum sub limita de o mie de euro, potrivit cotidianului Desteptarea.

Kaufland intentioneaza sa investeasca 8 milioane de euro intr-un magazin in Falticeni, operatorul german solicitand un teren de peste 22.000 mp autoritatilor locale pentru a demara acest proiect, scrie Obiectiv de Suceava.

Compania aeriana Carpatair a raportat anul trecut pierderi de 1,75 mil. euro (6,44 mil. lei) dupa ce in 2007 afisase un profit de 0,4 mil. euro (1,4 mil. lei). Cifra de afaceri a companiei timisorene a fost anul trecut de 91 mil. euro (335 mil. lei), in crestere cu 12% fata de 2007, potrivit cotidianului Ziua de Vest.

Producatorul de baterii Rombat si-a marit considerabil exportul in primele sase luni, livrand peste 530.000 de unitati, adica 65% din productia totala a companiei. Principalele destinatii de export sunt Franta, Spania, Italia si Austria, potrivit Gazetei de Bistrita.

Compania Romlag Brasov cere statului sa stearga datoriile istorice de 7 mil. lei acumulate de societate, deoarece se afla in imposibilitatea de a plati aceste datorii, in conditiile in care comenzile lunare se ridica la circa 550.000 de lei, scrie Monitorul Expres de Brasov.

Compania de retail cu profil de discount Pludi Market, parte a grupului german Tengelmann, a deschis un magazin la Buhusi, judetul Bacau, al 81-lea al retelei din Romania, pentru care a investit circa 1,5 mil. euro. Noul magazin Plus este al patrulea din judetul Bacau si are o suprafata totala de 1.300 mp, potrivit Mediafax

Producatorul de lactate Albalact a semnat un contract de 5,3 mil. lei (1,2 mil. euro) pentru distributia de lapte UHT in scolile din judetul Alba, in urma licitatiei organizate in cadrul programului „Cornul si laptele", a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Alba George Sinca, citat de Monitorul de Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO