Companii

Stocul de logistică atinge un nou maxim, de 4,3 milioane de metri pătraţi şi punctează cea mai mare creştere din piaţa de real-estate. Stocul de spaţii logistice şi industriale s-a majorat cu 14% după primele nouă luni din 2019, zona de birouri are un plus de 11%, iar piaţa de retail cu 3%

REAL ESTATE

Stocul de logistică atinge un nou maxim, de 4,3 milioane...

Autor: Bogdan Alecu

18.11.2019, 00:07 425

Creşterea consumului, dezvoltarea maga­zi­nelor online care au nevoie de stocuri din ce în ce mai mari pe plan local au susţinut expansiunea centrelor logistice. De partea cealal­tă, România a con­ti­nuat să atragă noi in­vestiţii în producţie, ast­fel încât şi numărul hale­lor industriale destinate producţiei a crescut.

Per total, potrivit datelor CBRE şi C&W Echinox, sectorul industrial a înregistrat cea mai mare creştere în primele nouă luni ale acestui an în comparaţie cu cel de birouri şi cel de retail.

Stocul de spaţii industriale de clasa A şi B a ajuns la 4,3 milioane mp la finalul primelor nouă luni din 2019, în creştere cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, după ce în perioada iulie – septembrie inclusiv au fost finalizaţi circa 186.000 mp în 11 proiecte industriale, potrivit datelor CBRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO