Companii

Străinii din construcţii: 2.000 de zidari, sudori sau dulgheri străini lucrează pe şantierele din România. „Românii nici măcar nu vin să întrebe ce salariu pot să le ofer. Meserii ca electrician şi instalator sunt pe cale de dispariţie.“

Străinii din construcţii: 2.000 de zidari, sudori sau...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.09.2019, 00:08 1562
Zidarii, sudorii, dulgherii şi fierar-betoniştii sunt profesiile din domeniul construcţiilor care au atras cei mai mulţi străini pe şantierele din România anul trecut, după cum arată datele obţinute de ZF de la Inspectoratul General pentru Imigrări.

Astfel, pe tot parcursul anului 2018 au ajuns în România aproape 2.000 de cetăţeni străini care şi-au obţinut permisul necesar pentru a munci pe plan local în construcţii. Printre constructorii cu cel mai mare număr de angajaţi străini se numără Bog’Art sau Construcţii Erbaşu, potrivit datelor din piaţă. Construcţii Erbaşu are 400 de angajaţi străini, din totalul celor 1.500 de salariaţi.

Şi compania de construcţii Woma Ecoserv Construct din judeţul Prahova, controlată de Ninel Alexandru, a adus lucrători din Vietnam pe şantierul unui ansamblu rezidenţial din Ploieşti. „Acum mai am 50 de vietnamezi angajaţi, în principal ca dulgheri, fierari, faianţari şi zugravi. Meserii ca electrician şi instalator sunt pe cale de dispariţie. Românii nici măcar nu vin să întrebe ce salariu pot să le ofer. Am ajuns chiar să angajez oameni de 60 de ani în construcţii“, spune Ninel Alexandru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO