Companii

Stroe, Dacia: Daimler va atrage şi alţi investitori

Autor: Bogdan Alecu

26.04.2013, 00:07 3935

Investiţia de 300 mil. euro la Sebeş a concernului german Daimler în producţia de cutii de viteze pentru automobilele Mercedes-Benz va atrage noi investiţii pe piaţa locală, în special în componente tot mai avansate.

„Decizia de investiţie a Daimler în România aduce un plus extraordinar pentru economia locală. E un magnet care atrage şi pe alţii. Faptul că Daimler va asambla la Sebeş cutii de viteze, cel mai important şi complicat subansamblu al unei maşini va duce la creşterea competitivităţii Româ­niei în următorii ani“, a declarat ieri la emisiunea ZF Live Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Construc­torilor de Automobile din România (ACAROM), care mai deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Automobile Dacia.

Cea mai nouă investiţie atrasă de România este cea a Daimler, prin divizia locală Star Transmission, companie care va investi 300 mil. euro într-o nouă uzină la Sebeş, unde vor fi produse viitoarele generaţii de cutii de viteze pentru autoturismele Mercedes-Benz, aceasta fiind cea mai mare investiţie a unui producător de componente auto pe piaţa locală în ultimii ani.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO