Companii

Studenţii au început cursa pentru apartamente cu chirie. Consultanţii: Cererea depăşeşte cu mult oferta

Studenţii au început cursa pentru apartamente cu chirie. Consultanţii: Cererea depăşeşte cu mult oferta

Foto: Silviu Matei

Autor: Alina Oprea

28.08.2015, 00:01 844

Cererea pentru locuinţele de închiriat depăşeşte cu mult oferta existentă pe piaţă, în condiţiile în care prăbuşirea vânzărilor în perioada de criză a dus la o supracerere pe segmentul închirierilor, iar zeci de mii de studenţi nu au locuri în cămine, potrivit imobiliare.ro.

„Pe segmentul chiriilor asistăm la o criză de oferte, în condiţiile unei supracereri venite din prăbuşirea vânzărilor în perioada de criză. La aceasta se adaugă, în septembrie, zeci de mii de studenţi care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni apar mai puţin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari 5 oraşe din ţară, mult sub cerere. Studenţii, dar şi ceilalţi chiriaşi sunt într-o cursă contra cronometru, un apartament cu un preţ bun putând fi închiriat şi în câteva ore“, a declarat directorul general al imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

În Bucureşti, o garsonieră nemobilată din zona Basarabia este scoasă la închiriere pentru 150 de euro pe lună, iar în Rahova-Mărgeanului cu 180 de euro pe lună, însă în acest caz locuinţa este complet mobilată. Preţurile pe segmentul apartamentelor cu două şi trei camere pornesc de la 200 de euro. 

 
 
AFACERI DE LA ZERO