Companii

Studiu: Aproximativ 85% dintre români amână vizita la medic şi o treime dintre aceştia speră că problema se va rezolva de la sine

Studiu: Aproximativ 85% dintre români amână vizita la...

Autor: Roxana Rosu

30.01.2020, 10:30 95

Aproximativ 85% dintre români amână vizita la medic, chiar dacă se află într-o situaţie care impune o opinie medicală, o treime dintre aceştia sperând că problema se va rezolva de la sine, potrivit unui studiu făcut de Telios, furnizor de servicii de telemedicină pentru angajaţi din România.

Alţi 23% consideră că un consult ar costa prea mult şi acelaşi procent de respondenţi sunt de părere că petrec un timp prea mare în sălile de aşteptare, motiv pentru care renunţă să mai meargă la medic. Pentru 13% dintre români motivul menţionat este programul prea încărcat.

 „În SUA, peste 80% dintre companii le oferă angajaţilor acces la servicii de telemedicină. În România, doar 2% dintre companii includ în pachetele de beneficii acest tip de servicii, însă interesul pentru telemedicină a crescut foarte mult în ultimii doi ani, odată cu nivelul de conştientizare a avantajelor oferite de telemedicină atât angajaţilor, cât şi angajatorilor. În prezent, avem mii de utilizatori care au acces la medici bine pregătiţi şi dedicaţi, care deservesc 13 specializări şi acoperă tot spectrul afecţiunilor de rutină”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO