Companii

Studiu ASE: Marja de negociere între preţul cerut pentru o locuinţă şi cel la care se încheie tranzacţia este de 3,5%

Studiu ASE: Marja de negociere între preţul cerut...

Autor: Andreea Neferu

23.11.2015, 00:05 231
 
Cele mai scumpe locuinţe din Bucureşti sunt localizate în zonele Primăverii-Aviatorilor şi Muncii-Traian, unde preţurile de tranzacţionare au ajuns la 1.522 de euro/metru pătrat, respectiv 1.250 de euro/metru pătrat în trimestrul al doilea al acestui an, potrivit unui raport de piaţă realizat de Academia de Studii Economice (ASE). Preţurile din aceste zone ale Capitalei au câştigat circa 100-200 de euro în ultimul an.

La polul opus, cele mai ieftine locuinţe sunt cele din zonele Brâncoveanu-Giurgiului-Viilor, cu o medie de 845 de euro/metru pătrat în al doilea trimestru al acestui an, similar cu acelaşi interval din 2014, dar şi Rahova-Ferentari, unde preţul de tranzacţionare s-a ridicat la 855 de euro/metru pătrat, în creştere cu mai puţin de 20 de euro faţă de perioada aprilie-iunie din 2014.

Marja de negociere la vânzarea unui apartament în Bucureşti, care reprezintă raportul dintre preţul afişat în piaţă şi preţul la care se încheie tranzacţia, a ajuns la 3,5% în al doilea trimestru, uşor mai ridicată decât în primul trimestru al acestui an, când ajunsese la 2,7%, dar sub cea de acum un an, când era de 4%.

Raportul de piaţă al ASE a fost realizat pe baza informaţiilor furnizate de serviciul de listare multiplă Flexmls România.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO