Companii

Studiu: Cât de afectaţi sunt românii de criza produsă de pandemie şi ce planuri au în perioada următoare? 53% vor cere amânarea ratelor la credite şi 46% anulează vacanţa de vară, dar doar o treime renunţă la achiziţii de smartphone-uri sau electrocasnice

Studiu: Cât de afectaţi sunt românii de criza produsă...

Autor: Roxana Rosu

06.05.2020, 12:43 243

Impactul pandemiei de COVID19 este vizibil atât la nivel medical, în aspecte legate de igienă şi siguranţă, cât şi în comportamentul de consum al românilor, în planurile de viitor şi de achiziţii ale acestora, arată un studiu realizat firma de cercetare de piaţă Mia Marketing.

În plan financiar, 53% dintre românii care au contractat credite ipotecare spun că intenţionează să solicite amânarea plăţii ratelor către bancă, iar o treime dintre cei care vor aplica pentru a beneficia de această măsură susţin că vor opta pentru perioada maximă de amânare prevazută de lege, respectiv de 9 luni. Potrivit sondajului, 1 din 10 români are un credit ipotecar contractat la bancă.

“Educaţia financiară de bază rămâne un subiect esenţial indiferent de etapa de evoluţie a economiei româneşti. Conexiunea comportamentului de consum cu nevoia de gestionare a resurselor financiare pe care fiecare român le are la dispoziţie este un exerciţiu fundamental şi în această perioadă. Teoria trebuie transpusă în practică într-o manieră care să asigure beneficii pe termen lung atât consumatorilor, cât şi mediului de afaceri şi autorităţilor”, a declarat Ciprian Zamfirescu, Partner la Mia Marketing.

Totuşi, deşi, criza generează îngrijorare pentru 8 din 10 români, majoritatea rămân optimişti cu privire la planurile de viitor şi doar 1 din 3 persoane intervievate au în vedere renunţarea la anumite achiziţii programate de bunuri şi servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO