Companii

Studiu Confidex, realizat de Impetum Group: 67% dintre managerii români cred că economia naţională se va înrăutăţi în următorul an

Studiu Confidex, realizat de Impetum Group: 67% dintre...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.11.2021, 10:03 144

Aproape trei sferturi dintre managerii români cred că economia naţională are perspective negative şi că urmează o perioadă de înrăutăţire, potrivit celui mai recent studiu Confidex realizat de Impetum Group.

„Circa 67% dintre manageri consideră că economia naţională se va înrăutăţi în urmtorul an, iar 92% cred că inflaţia va creşte”, a spus Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Indicele care indică încrederea managerilor în economie, calculat de Confidex, a ajuns la 41, o scădere semnificativă faţă de ediţia anterioară, când era 47.

„Acest indicator reflectă atât efectele accentuării pandemiei, cât şi criza materiilor prime în ceea ce priveşte aprovizionarea, costurile materiilor prime, costurile cu utilităţile, inflaţia, criza forţei de muncă, instabilitatea politică, aspecte care nu existau la începutul pandemiei”, a spus Alina Bîrsan, responsabilă de realizarea studiului Confidex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO