Companii

Studiu Deloitte: Angajaţii din generaţiile Millennials şi Z spun că sunt mai puţini stresaţi dacă lucrează de acasă. Situaţia financiară rămâne un factor de stres pentru tineri, mai ales pentru cei care şi-au început cariera la debutul crizei financiare din 2008

Studiu Deloitte: Angajaţii din generaţiile Millennials...

Autor: Roxana Rosu

09.03.2021, 11:01 320

Programul de lucru flexibil ar putea reprezenta o soluţie pentru reducerea nivelului de stres pe care îl resimt tinerii, în condiţiile în care aproape 70% dintre Millennials şi 64% dintre exponenţii Generaţiei Z susţin că posibilitatea de a lucra de acasă în viitor le-ar scădea stresul, reiese din studiul Deloitte Millennial Survey.

Această ediţie a studiului a fost efectuată pe baza a două sondaje, primul, derulat în 43 de ţări, înainte de apariţia noului coronavirus, iar al doilea, în 13 ţări, după declanşarea pandemiei.

Conform datelor colectate, nivelul de stres continuă să preocupe intens tinerii şi să le influenţeze planurile cu privire la carieră.

Totuşi, ponderea celor care spun că sunt stresaţi în cea mai mare parte a timpului a scăzut în timpul pandemiei în cazul ambelor categorii faţă de rezultatele primului sondaj, de la 50% la 42% pentru Millennials şi de la 52% la 44% pentru cei din Generaţia Z, pe fondul încetinirii activităţii din perioada stării de urgenţă.

Situaţia financiară rămâne un factor de stres pentru Millennials, mai ales pentru cei care şi-au început cariera la debutul crizei financiare din 2008, iar acum se confruntă cu o nouă recesiune. Din sondajul derulat anterior pandemiei a reieşit că mai mult de 50% dintre ei estimau o înrăutăţire a situaţiei lor financiare în anul care urma, iar ponderea acestora a crescut la 61% după răspândirea virusului.

Tinerii, în special cei din generaţia Millennials, simt tot mai mult nevoia de stabilitate, tendinţă manifestată încă dinainte de pandemie. Din primul sondaj reiese că cei care vor să rămână alături de angajatorul lor timp cinci ani sau mai mult sunt mai numeroşi decât cei care vor să îl părăsească în următorii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO