Studiu: O treime din companiile de îmbrăcăminte si încălţăminte întârzie plata datoriilor cu peste 360 zile, iar 40% au risc ridicat de insolvenţă

Secțiune susținută de Medlife Logo

19 ian 2018 Autor: Roxana Rosu

O treime din companiile active din domeniul îmbrăcămintei, încălţămintei şi a accesoriilor întârzie plata datoriilor pe termen scurt cu peste 360 de zile, iar 40% dintre companiile din acest domeniu au un risc ridicat de intrare în insolvenţă, arată un studiu realizat de Creditinfo România pentru certificarea Strongest in Romania aferentă acestui domeniu.

Alte 28% dintre companii de profil îşi plătesc datoriile în intervale cuprinse între 3 luni şi 1 an şi doar  40% dintre companiile din acest domeniu au capacitatea de a-şi plăti datoriile în intervale mai scurte de 90 de zile.

Practic, în domeniul producţiei de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii doar doi din cinci clienţi au capacitatea de a şi plăti furnizorii la termen.

”Dacă ai clienţi/parteneri din acest domeniu ai şanse de peste 32% să ai întârzieri la plată de peste 360 de zile”, spune Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România.

Situaţia este agravată şi de faptul că 40% dintre companiile din acest domeniu au un risc ridicat de intrare în insolvenţă

„Pe măsură ce timpul trece, şansele de recuperare a unei datorii scad iar intrarea în insolventă a clientului respectiv (de la care ai de recuperat acea datorie) adaugă atât timp cât şi costuri suplimentare.”, adaugă Aurimas Kacinskas.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
companii
, plati
, romania
, angajati
, datorii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide