Companii

Studiu: Pentru 18% dintre bărbaţii din România, situaţia financiară personală este un motiv de a continua sau de a pune capăt unei relaţii sentimentale

Studiu: Pentru 18% dintre bărbaţii din România,...

Autor: Roxana Rosu

13.02.2018, 11:43 313

Situaţia financiară influenţează decizia privind continuarea unei relaţii sentimentale în cazul a 18% dintre bărbaţii români şi 11% dintre femei, procente apropiate de media europeană, iar 25% dintre români declară că lipsa banilor a fost un motiv pentru a se muta înapoi cu părinţii în cursul ultimului an, potrivit Raportului Consumatorilor privind Plăţile Efectuate de către aceştia realizat de TopFactoring.

În acelaşi timp, pentru 45% dintre români, situaţia financiară s-a îmbunătăţit în ultimul an, respectiv pentru 50% dintre bărbaţii şi 40% dintre femeile intervievate

Desfăşurat în 24 de ţări europene, Raportul analizează influenţa pe care situaţia financiară o are asupra unui cuplu.

Întrebaţi dacă situaţia lor fianciară a fost un motiv pentru continuarea unei relaţii sentimentale, 18% dintre bărbaţii europeni si 14% dintre femeile europene au răspuns afirmativ. Practic, aceştia au realizat la un moment dat că situaţia lor financiară reprezintă un avantaj în relaţia de cuplu.

Pe primele locuri la răspunsuri afirmative cu privire la influenţa situaţiei financiare asupra relaţiei se situează Ungaria, cu 68% , Franţa cu 24% si Spania cu 19%.

De asemenea, din cauza situaţiei financiare,  20% dintre europeni au fost nevoiţi a se muta în ultimul an înapoi cu părinţii. În România, 25% dintre respondenţi s-au mutat înapoi în casa părintească, cei mai mulţi dintre ei (33%) având între 25-34 ani.

Întrebaţi dacă situaţia lor fiananciară s-a îmbunătăţit în ultimul an, 38% dintre europeni au răspuns afirmativ, 45% dintre români arătându-se optimişti cu privire la situaţia lor financiară.

La studio au participat 24401 de respondenţi cu vârste între 18-65 ani din 24 de ţări europene. În România, întrebările au fost adresate unui eşantion de 1000 de repondenţi, dintre care 48% bărbaţi şi 53% femei, cu vârste cuprinse între 18-50 ani , peste 75% dintre aceştia având studii superioare şi fiind angajaţi în momentul interviului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO