Companii

Studiu: românii preferă să meargă de 1 mai la munte şi cheltuiesc în medie 400 de lei de persoană

Studiu: românii preferă să meargă de 1 mai la munte...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.05.2015, 08:00 245

Cei mai mulţi români care urmăresc site-urile de călătorie online îşi planifică o excursie de 1 mai, cu durata între una şi patru zile, arată un studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

În topul destinaţiilor din România preferate pentru mini-vacanţa de 1 mai se numără litoralul Mării Negre, Valea Prahovei şi Delta Dunării. Aproximativ jumătate din respondenţi îşi doresc o vacanţă la munte, şi nu la mare.

Totuşi, peste 30% dintre respondenţi nu îşi planifică nicio ieşire pentru acest weekend prelungit. Motivul principal este în cea mai mare parte lipsa banilor, conform aceluiaşi studiu.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 630 de respondenţi din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 16.04.2015 - 26.04.2015.

Aproximativ jumătate dintre respondenţi au spus că bugetul alocat vacanţei de 1 mai este sub 400 lei. Pentru 32,3% dintre respondenţi bugetul alocat mini-vacanţei de 1 mai se încadrează între 400 şi 800 lei de persoană. Peste 65% dintre cei care şi-au făcut rezervări pentru 1 mai şi-au achiziţionat pachetul turistic sau cazarea online. 

La capitolul activităţi, drumeţiile şi petrecerile ocupă locul principal pentru mini-vacanţa de 1 mai. Alte activităţi apreciate sunt picnicul, grătarul şi focul de tabără. Cei mai mulţi doresc să îşi petreacă vacanţa alături de familie (41,9%), în timp ce un sfert dintre respondenţi preferă petrecerea sejurului alături de prieteni sau partener. Circa 17% au răspuns că doresc să petreacă alături de colegii de serviciu.  

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unităţi de cazare din România, din totalul celor 134.000 de unităţi de cazare din întreaga Europă, afişate pe site. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO