Companii

Superbet a recrutat în 2021 patru manageri români care vin de la companii precum Mars, Olx, McKinsey şi Adobe

Autor: Cristina Roşca

05.10.2021, 13:04 473

Grupul românesc Superbet, activ pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din 2008, când a fost fondat de antreprenorul Sacha Dragic, a recrutat în acest an patru noi executivi români în companie. Aceştia vin de la companii precum Mars, Olx, McKinsey şi Adobe.

Astfel, Superbet i-a recrutat pe Adrian Comăneci ca group commercian finance director, pe Paul Neagoe ca chief of staff, pe Cristian Ciucă în poziţia de director of retail strategy şi pe Florin Iordache ca engineering manager. Acesta din urmă este recrutat în martie 2021, în timp ce toţi ceilalţi sunt numiri mai recente.

Pentru Adrian Comăneci (40 de ani), această numire reprezintă revenirea acasă după ce anterior a fost CFO al Mars pentru Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia şi Finlanda. Anterior, timp de doi ani şi jumătate, executivul a fost tot CFO al grupului american Mars pe piaţa din Italia.

„Consider că experienţa pe care am acumulat-o în mediul internaţional, pe pieţe extrem de diferite, se completează foarte bine cu viziunea de expansiune internaţională a Superbet”, a declarat Comăneci.

Superbet are operaţiuni directe în trei ţări şi birouri în alte cinci, cifra de afaceri totală fiind de 300 de milioane de euro anul trecut.

Paul Neagoe are o experienţă de doi ani şi jumătate în compania internaţională de consultanţă McKinsey şi patru ani în cadrul grupului OLX, deţinut de fondul de investiţii Naspers, unde a acoperit zona de operaţiuni şi monetizare, iar ulterior, timp de doi ani şi jumătate, a condus întreaga echipă a OLX în România -  un business de 30 milioane de euro şi circa 10 milioane de utilizatori activi lunar. Cu un an înainte de Superbet, el a avut şi propria experienţă antreprenorială, fondând o platformă de e-commerce.

Paul Neagoe (29 ani), din noua sa poziţie, de chief of staff, a fost unul dintre managerii implicaţi în tranzacţia prin care Superbet a achiziţionat compania belgiană Napoleon Sports & Casino.

Cristian Ciucă (27 de ani) s-a alăturat Superbet în aprilie 2021 pe poziţia de director of retail strategy. Licenţiat în inginerie aerospaţială la Imperial College London şi cu un master la Massachusetts Institute of Technology, Ciucă a lucrat în biroul din Bucureşti al companiei de consultanţă McKinsey & Company, pe proiecte de strategie şi dezvoltare de business, de la creştere organică şi inorganică, până la strategii sustenabile de tranziţie către energie verde.

Florin Iordache a venit în Superbet în martie 2021, după aproape opt ani şi jumătate în Adobe şi alţi patru şi jumătate în Oracle.

„Primul lucru (care m-a convins să lucrez pentru Superbet – n.red.) este cel legat de tehnologie. Este contraintuitiv pentru mulţi, dar în betting, complexitatea problemelor de rezolvat este cel puţin similară cu orice altă companie de tehnologie care are de procesat extrem de multe evenimente în timp real. Al doilea lucru care m-a convins a fost viziunea de termen lung - obiectivul de a fi în top 5 companii de betting din lume în următorii cinci ani”, a declarat Florin Iordache (40 de ani).

Planurile Superbet vizează continuarea extinderii pe pieţe mature din Europa, intrarea pe piaţa din SUA, recent deschisă pariurior sportive şi listarea pe una din bursele americane.

Piaţa din România rămâne cea mai importantă pentru Superbet, cofondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic, care deţine în continuare pachetul majoritar şi poziţia de executive chairman al grupului. Acum doi ani un pachet minoritar a fost cumpărat de fondul de investiţii gigant Blackstone.

“(...) suntem atenţi la cripto, e-sports, blockchains, la numeroase alte tehnologii pentru a rămâne inovativi. Respect liderii globali precum bet365, Flutter, dar sincer mă uit mult mai atent la ce fac cei de la Netflix, Google sau Spotify”, spune Dragic.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO