Companii

Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, face o nouă recrutare pentru echipa de top management: Sean Wilkins, fost CFO la Big Bus Tours, a fost numit director financiar al grupului

Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din...

Autor: Cristina Bellu

16.02.2022, 13:39 249

Superbet, activ pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din 2008, când a fost fondat de antr­eprenorul Sacha Dragic, anunţă că britanicul Sean Wilkins s-a alăturat companiei din poziţia de director financiar al grupului, începând cu luna februarie.

Venirea lui Sean Wilkins face parte dintr-un val de recrutări pe care cel mai mare operator de pariuri sportive din România l-a iniţiat în toama anului trecut, odată  cu atragerea unor manageri din companii precum Mars, Olx, McKinsey sau Adobe.

Cu o vastă experienţă financiară internaţională, Sean Wilkins a construit şi condus echipe în mai multe geografii şi industrii, fiind de asemenea implicat din poziţia de CFO în tranzacţii şi expansiuni internaţionale pentru companii precum O2, Tesco sau Domino’s Pizza.

Înainte să se alăture grupului Superbet, Sean Wilkins a ocupat poziţia de CFO al Big Bus Tours, una dintre cele mai mari afaceri de turism din lume, controlată de fondul de investiţii Exponent.

“Mă simt privilegiat să mă alătur unui business care a crescut atât de accelerat şi solid”, spune Sean Wilkins.

El va coordona echipa de finanţişti  şi va lucra direct, printre alţii, cu Cristian Radu, unul dintre cei mai experimentaţi avocaţi români în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor, care s-a alăturat companiei din toamna anului 2020 ca General Counsel, dar  şi cu Adrian Comăneci care ocupă funcţia de Group Commercial Finance Director din octombrie 2021, după ce a plecat din funcţia de CFO al Mars pentru Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia şi Finlanda.  

Grupul Superbet are opera­ţiuni directe în trei ţări şi birouri în alte cinci. În 2020, business-ul Superbet a atins 300 de milioane de euro.

După 2019, de la intrarea fondului american de investiţii Blackstone în acţionariatul grupului, componenta financiară şi cea tehnologică au devenit zone cheie în modelul de business al Superbet, care în prezent este compania cu cele mai ambiţioase ţinte în afara ţării – extinderea în curând în Canada şi în Europa, iar pe termen lung în SUA şi în Asia.

“Ne dorim să fim prezenţi în orice piaţă pe care pariurile sportive şi jocurile de noroc sunt reglementate”, declara recent CEO-ul companiei, Johnny Hartnett, pentru Bloomberg.

De amintit că în vara lui 2021, Grupul Superbet a făcut cea mai mare tranzacţie a unei companii româneşti în afara ţării, achiziţionând integral compania belgiană Napoleon Sports & Casino, al treilea jucător de pe piaţa de profil din Belgia. 

Piaţa din România rămâne cea mai importantă pentru grupul Superbet, cofondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic, care deţine în continuare pachetul majoritar şi poziţia de Executive Chairman al Grupului.

“Dacă în 2019, aproape 99% din business se derula în România, după achiziţia Napoleon din vara aceasta, am ajuns la un raport de 60% România, 40% extern. La final de 2022, mă aştept să inversăm, astfel că 60% din businessul grupului se va desfăşura în afara ţării”, aprecia Dragic, la finalul anului trecut.

Grupul operează o reţea de aproape 1.000 de agenţii la nivel naţional, alături de încă aproximativ 50 în Polonia, şi are peste 4.500 de angajaţi în ţările în care este prezent.

Superbet este prima şi singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane de lei.

 
 
 
 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO