Companii

Surpriză de la Guvern după Sărbători: Ministerul Finanţelor amână una dintre cele mai controversate măsuri. Obligativitatea plăţii în cont unic a creanţelor fiscale va intra în vigoare de la 1 iulie

Surpriză de la Guvern după Sărbători: Ministerul...

Autor: Roxana Rosu

27.12.2017, 11:26 47904

Ministerul Finanţelor Publice a amânat până la 1 iulie 2018 data de la care contribuabilii  au obligaţia de a plăti într-un cont unic creanţele fiscale administrate de organul fiscal central.

Ministerul Finanţelor Publice a amânat până la 1 iulie 2018 data de la care contribuabilii  au obligaţia de a plăti într-un cont unic creanţele fiscale administrate de organul fiscal central.

Termenul stabilit anterior era de 1 ianuarie 2018.

”Măsurile propuse prin acest proiect sunt favorabile mediului de afaceri deoarece amână intarea în vigoare a normei privind plata obligaţiilor fiscale într-un singur cont unic evitând riscul efectării de plăţi, după 1 ianuarie 2018, prin utilizarea celor două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017, cu consecinţa depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligaţiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilităţii plăţii, protejându-se astfel buna-credinţă a contribuabililor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO