Agrobusiness

Surpriză: Grupul de asigurări italian Generali are 4.500 de hectare de teren în Timiş şi business de peste 22 mil. lei în agricultură

26 sep 2017 Autor: Roana Rotaru

Grupul italian Generali, care deţine o companie în top 10 pe piaţa asigurărilor în România, rulează anual peste 22 de milioane de lei în agricultura locală prin intermediul a două companii - Genagricola România din judeţul Timiş şi Vignadoro din judeţul Arad.

Potrivit unui studiu realizat de Parlamentul European în 2015, grupul italian deţinea atunci 4.500 de hectare în Timiş.

„Terenurile respective aparţin de compania Genagricola România, care face parte din grupul Generali. Nu există legătură între Generali România şi Genagricola decât că aparţinem de acelaşi grup“, a declarat pentru ZF Mihai Cracea, specialistul în relaţii publice al Generali, care ocupă locul opt în topul celor mai mari companii de asigurări din România.

Genagricola România, cu sediul în Sânnicolau Mare, deţinută de Genagricola Generali Agricoltura, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 20,5 mil. lei din cultivarea cerealelor, potrivit datelor publice. Compania a înregistrat un profit net de 2,7 mil. lei, rezultate obţinute cu ajutorul a 64 de salariaţi. Subsidiara grupului Generali are o capacitate de depozitare a cerelelor de 22.000 de tone, din care 16.000 de tone în  magazii şi 6.000 în silozuri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Agrobusiness
, generali
, asigurari
, teren agricol
, timis
, agricultura
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide