Companii

Surpriză: Irina Pencea este noul General Manager al eMag România, poziţie ocupată în ultimii 2 ani de Tudor Manea, care este şi Grup CEO. Irina Pencea şi Tudor Manea sunt speakeri, marţi 28 martie, la conferinţa ZF eCommerce Summit

Surpriză: Irina Pencea este noul General Manager al eMag...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2023, 11:19 4147

Irina Pencea, director de marketing la eMag, a fost numită în poziţia de director general eMAG România, funcţie deţinută în ultimii 2 ani de Tudor Manea, care este şi Grup CEO.

Irina Pencea are o pregătire academică în marketing şi şi-a început cariera în comunicare în urmă cu 24 de ani. Ea a fost Chief Marketing Office la eMag din iulie 2022, după ce anterior a fost unul dintre fondatorii Jam Session Agency şi JAZZ Communication Bucharest.

Ca antreprenor, a contribuit la construcţia mai multor branduri din industrii precum banking şi ecommerce, telecom, retail sau energie.

Sub coordonarea sa, eMAG a lansat anul trecut o nouă viziune de brand pentru întreaga regiune în care este prezent (România, Ungaria, Bulgaria), sub sloganul „Căutarea nu se opreşte niciodată”. 

„Această mutare vine din faptul că România, teritoriul unde avem şi cea mai mare parte a business-ului, continuă să aibă un potenţial mare de creştere a comerţului online, de aceea noi dorim să ne concentrăm şi mai mult pe crearea de sinergii între investiţiile pe care le-am făcut în ultimii ani în gama de produse, tehnologie, servicii şi infrastructură, care să aducă beneficii mai mari clienţilor. După doi ani în care am avut roluri multiple, fiind atât CEO al Grupului, cât şi General Manager pentru eMAG România, i-am propus Irinei acest rol datorită competenţei în marketing şi experienţei în antreprenoriat, cu mandatul de a aduce mai mulţi clienţi care să cumpere mai des de la eMAG şi să fie mai fericiţi cu alegerea lor”, a declarat Tudor Manea, Grup CEO eMAG.  

Din poziţia de Grup CEO, Tudor Manea va continua să coordoneze dezvoltarea întregului grup de companii eMAG în regiune.

„După mulţi ani de antreprenoriat în marketing, acum aproape un an m-am alăturat eMAG şi echipei care a construit cel mai puternic business de ecommerce din regiune, pentru a contribui la consolidarea imaginii brandului. Astăzi, mă bucur să accept această nouă provocare de a defini şi pune în practică, alături de echipă, noi modele de creştere în jurul nevoilor clientului, care a trecut prin multe transformări în ultimii ani – pandemie, război la graniţe, inflaţie – şi are mai mult discernământ în a alege soluţia de shopping care să îi ofere atât o gamă largă de produse, cât şi preţuri cât mai bune şi servicii care să îi simplifice experienţa de cumpărare. Este rolul nostru de lider al comerţului online în România să popularizăm soluţia de shopping cu cel mai mare grad de adaptabilitate pentru orice context”, a spus Irina Pencea, noul General Manager eMAG România.

Tudor Manea şi Irina Pencea sunt speakeri la conferinţa ZF eCommerce Summit, care va avea loc mâine în Bucureşti. Detalii şi înregistrări, aici.

 

Vezi aici emisiunea ZF Live din iulie 2022, cu Irina Pencea şi Tudor Manea

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO