Companii

Surpriză: Mennekes, un producător german care lucrează cu clienţi precum Tesla, Jaguar sau Mercedes, face cu 10 mil. euro o fabrică de cabluri de încărcare a maşinilor electrice la Iaşi

Surpriză: Mennekes, un producător german care lucrează...

Autor: Laurentiu Cotu

12.05.2019, 18:57 5243
Producătorul german de echipamente electrice şi electronice Mennekes, cu operaţiuni în mai mult de 90 de ţări, va investi peste 10 mil. euro într-o fabrică de la zero destinată cablurilor de încărcare pentru maşinile electrice. Fabrica va fi amplasată în parcul industrial 2 din Miroslava, la 6 kilometri de municipiul Iaşi.

Pentru realizarea acestei investiţii, compania Mennekes Electric S.R.L a solicitat şi a primit ajutor de stat de 17,6 mil. lei (aproximativ 3,7 mil. euro).

Germanii au intrat pe piaţa locală abia anul trecut, prin înfiinţarea la Cluj-Napoca în luna decembrie a companiei Mennekes Electric S.R.L.

„Din informaţiile mele, Mennekes a negociat şi cu cei de la parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca pentru această investiţie, însă pentru germani a contat mult să găsească şi forţa de muncă necesară, cred că acesta a fost punctul forte pentru care au ales parcul industrial din Miroslava“, spune Dorel Codină, directorul executiv al Miroslava Industrial Parc.

Compania germană lucrează cu clienţi precum Tesla, Jaguar, Mercedes, BMW, Mennekes fiind primul chiriaş oficial al parcului industrial Miroslava 2.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO