Companii

Surpriză: O firmă din Chiajna, controlată de Andreea Steluţa Creangă, asamblează televizoare pentru grupul francez Schneider şi face afaceri de 280 mil. lei

Surpriză: O firmă din Chiajna, controlată de Andreea...

Autor: Cristina Roşca

20.08.2019, 07:17 3302

Compania Renaissance Public Service, controlată de antreprenoarea Andreea Steluţa Creangă, a intrat în 2018 direct în topul celor mai mari 20 de exportatori cu capital privat românesc.

Compania Renaissance Public Service, asamblează în Chiajna, judeţul Ilfov, televizoare pentru grupul francez Schneider şi face afaceri de 280 mil. lei în 2017.

Firma, controlată de antreprenoa­rea Andreea Steluţa Creangă, a obţi­nut anul trecut afaceri de 7 ori mai mari de­cât în anul anterior. Avansul a venit în contextul în care compania şi-a schim­bat obiectul de activitate (CAEN-ul) din 2017 până anul trecut. Ante­rior firma se ocupa cu „Repararea arti­co­lelor de uz personal şi gospo­dă­resc n.c.a.“. Acum Renais­sance Public Service figurează la Ministerul de Finanţe ca având CAEN-ul „Fabrica­rea produselor electronice de larg consum“.

Datele despre Renaissance Public Service sunt extrem de puţine, site-ul propriu afişând doar o adresă fizică, un număr de telefon şi o adresă de email, fără alte detalii. Din informaţiile ZF, compania Renaissance Public Service pro­duce electronice, mai exact televi­zoare, sub brandul Schneider.

Fabrica Renaissance Public Service este prima fabrică de televizoare din România din ultimele decenii. Pe plan local există doar şapte mari fabrici de electro­casnice finite care produc aspi­ra­toare, frigidere, aragazuri, espres­soa­re de cafea şi mai nou maşini de spălat.

Pe site-urile retailerilor de electroIT precum Altex, Flanco sau eMAG, sub brandul Schneider figurează doar televizoare. Spre exemplu, pe eMAG, cel mai puternic retailer online din România, televizoarele acestui brand au preţuri ce pornesc de la 450 de lei şi urcă la 3.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO