Companii

Synevo a extins cu 25% numărul de centre de testare Covid-19 de la începutul anului, la 94 de unităţi în 44 de oraşe

Synevo a extins cu 25% numărul de centre de testare...

Autor: Roxana Rosu

06.05.2021, 13:19 153

Reţeaua de laboratoare Synevo a extins în acest an cu 25% numărul de centre de testare Covid-19, compania având 94 de unităţi dedicate în prezent, în 44 de oraşe, faţă de 75 de centre de recoltate la finalul lui 2020.

În Bucureşti, Ilfov şi Timişoara rezultatele în limba română şi engleză sunt eliberate în mai puţin de 12 de ore, iar în alte 26 de oraşe în 24 de ore.

Cererea de teste Real-Time PCR din partea persoanelor fizice a crescut cu aproximativ 50% în primele trei luni ale acestui an, faţă de ultimul trimestru al anului trecut.

„Testarea şi vaccinarea rămân principalele instrumente de control ale pandemiei. Am investit constant în extinderea capacităţii de testare RT PCR şi imunologică, precum şi în educaţia şi dezvoltarea medicală a colegilor noştri, pentru a fi pregătiţi pentru actuale şi viitoare solicitări de testare. De asemenea, am reuşit ca, prin extinderea numărului de puncte de recoltare, să îmbunătăţim accesul clienţilor la instrumente de testare specifică Covid, cu cel mai ridicat nivel de acurateţe”, a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Mare parte dintre pacienţi au optat de la începutul anului pentru teste RT-PCR şi teste de anticorpi, atât cele care identifică imunitatea generată după efectuarea vaccinului, cât şi după infecţia cu virusul Sars-CoV-2.

„Analizăm constant evoluţia cererii din fiecare dintre centrele Synevo din ţară în care sunt recoltate probe pentru testul RT-PCR pentru identificarea SARS-CoV-2. În funcţie de evoluţia cererii pentru acest serviciu, Synevo poate suplimenta numărul de centre sau intervalele orare alocate recoltării acestor probe. În acest moment, acest test poate fi accesat de pacienţi în peste 70% din centrele de recoltare din reţeaua noastră.”, au mai spus reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO