Companii

Synevo investeşte un milion de euro în primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, deschis la Bucureşti

Synevo investeşte un milion de euro în primul...

Autor: Roxana Rosu

20.09.2017, 15:12 323

Synevo România a inaugurat primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în cadrul Laboratorului Central de lângă Bucureşti, investiţia alocată pentru acest proiect fiind de aproximativ un milioan de euro.

Acesta va utiliza un sistem de scanare pentru a înregistra imagini de calitate superioară ale probelor biologice specifice, ceea ce va reduce semnificativ timpul de procesare şi va oferi acces la toţi specialiştii patologi din reţeaua de laboratoare a Diviziei de Diagnostic Medicover.

„Digitalizarea completă a diagnosticului histopatologic presupune adoptarea celor mai noi tehnologii în domeniu, utilizate în prezent doar în câteva laboratoare din vestul Europei, şi ne bucurăm că le putem pune acum la dispoziţia pacienţilor şi a comunităţii medicale din România.” a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Departamentul permite reducerea timpului de procesare a probelor şi colaborarea dintre medicii din cele opt laboratoare de histopatologie din reţeaua internaţională, care pot face schimb de informaţii şi opinii, indiferent în care unitate se află.

Cele opt laboratoare de patologie din reţeaua internaţională a Diviziei de Diagnostic Medicover reunesc aproximativ 100 de medici specializaţi în domeniu.

  „Histopatologia este un domeniu în care diagnosticul depinde într-o măsură foarte mare de specialistul care analizează probele. În acest context, digitalizarea procesului oferă pacienţilor acces la o întreagă reţea de medici specializaţi în diferite patologii, care colaborează în timp real, ceea ce înseamnă creşterea preciziei diagnosticului.”, a precizat Mihai Stoicea, şef departament Histopatologie, Synevo România.

Synevo România, partea a Medicover, administrează o reţea naţională de 16 laboratoare şi 75 de centre de recoltare a probelor biologice şi realizează peste 13 milioane de teste pe an

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO