Companii

Tabără: Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în următorii 2-3 ani

Tabără: Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în următorii 2-3 ani

FOTO: Octav Ganea

Autor: Liviu Iancu

16.10.2011, 12:38 126

Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în urmatorii ani pentru că poate atenua orice fel de criză care ar apărea la nivel naţional şi internaţional, a declarat duminică într-o conferinţă ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

"Pe agricultură ar trebui să facem front comun, indiferent de culoarea politică. Agricultura nu primeşte mulţi bani. Abia în ultimii ani am reuşit să ne aşezăm pe o finanţare corectă a sistemului agricol. Cel puţin 2-3 ani va trebui să se mai ducă bani spre agricultură din bugetul naţional", a spus Tabără.

România a obţinut în acest an producţii forte bune la grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă, scrie Mediafax.

Tabără s-a declarat mulţumit de nivelul de absorbţie a fondurilor europene în agricultură şi a afirmat ca dacă toate celalalte sectoare ar avea o absorbţie similară, România nu ar avea probleme.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunţat că în perioada 2007-2011 a plătit către agricultori, din fonduri europene, aproximativ 3,7 miliarde de euro.

Ministrul a mai spus că România va primit în perioada 2014-2020, din fonduri europene, circa 3 miliarde de euro în plus faţă de suma alocată pentru 2007-2013.

Agricultura are o pondere în PIB de 6-7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO