Companii

Tabără: România trebuie să fie exportator de produse alimentare

Tabără: România trebuie să fie exportator de produse alimentare

FOTO: Octav Ganea

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

14.10.2011, 12:58 190

România trebuie să devină exportator de produse alimentare, dar mare parte dintre acestea ar trebui mai întâi prelucrate, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la seminarul MEDIAFAX Talks about Agriculture.

"România trebuie să fie exportator de produse alimentare şi trebuie să satisfacă şi securitatea alimentară naţională", a spus Tabără.

El a adăugat că în afară de cereale şi plante tehnice, care au înregistrat producţii importante în acest an, trebuie dezvoltată şi producţia zootehnică.

Ministrul a vorbit şi despre potenţialul pe care îl are România în domeniul cultivării de plante tehnice şi despre producţia record de 1,8 milioane de tone la floarea soarelui.

"În următorii ani, obiectivul va fi exportarea plantelor tehnice prelucrate. Valorificarea agriculturii înseamnă de la Dunăre până în vârful munţilor Făgăraş", a mai spus Tabără, care crede că transferul de terenuri către nerezidenţi ar fi o "mare greşeală".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO