Companii

Taco Bell angajează manageri cu salarii de 100.000 de dolari. Proprietarii americani încep să ia decizii disperate pe fondul unei rate mici a şomajului şi a lipsa forţei de muncă din sectorul restaurantelor de tip fast food

Taco Bell angajează manageri cu salarii de 100.000 de...

Autor: Eduard Ivanovici

11.01.2020, 13:05 20747

Salariul de şase cifre nu este oferit de un restaurant sofisticat, ci de lanţul de fast food-uri Taco Bell. În timp ce piaţa muncii din Statele Unite devine tot mai dură, compania pariază pe faptul că salariile tot mai mari vor atrage angajaţi noi şi îi vor menţine pe termen lung în interiorul echipei, conform Bloomberg.

Lanţul de fast-food-uri, deţinut de The Yum! Brands, va iniţia un proiect de creştere a salariului pentru mai multe restaurante selecte din Statele Unite şi va încerca să implementeze o poziţie pentru angajaţii ce vor să acumuleze experienţă de leadership, dar nu vor să se afle într-o poziţie de management. Salariile actuale pentru managerii generali din cadrul Taco Bell variază între 50.000 şi 80.000 de dolari, potrivit companiei.

Iniţiativa luată de conducerea companiei reflectă rata de influenţă pe care o are nivelul scăzut al şomajului asupra lanţurilor fast food, văzute timp de decenii drept chintesenţa job-urilor cu salarii mici. Mai mulţi proprietari de lanţuri de acest gen au declarat că lipsa forţei de muncă le răneşte din plin afacerile.

În noimebrie 2019, rata şomajului în Statele Unite scădea la 3,5%, egalând un record vechi de 50 de ani, în timp ce creşterile salariale raportate la orele de muncă lucrate au continuat să crească şi să întreacă aşteptările pieţei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO