Companii

Takata Petri a angajat 1.000 de oameni in fabricile din Arad si Sibiu in ultimele sase luni

Takata Petri a angajat 1.000 de oameni in fabricile din Arad si Sibiu in ultimele sase luni
10.12.2009, 23:28 1122

Astfel, compania a trecut de pragul de 6.000 de angajati,devenind unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto,alaturi de Automobile Dacia, Draxlmaier sau Continental.

"Cifrele arata ca activitatile Takata din Romania sunt increstere. Aceasta crestere in fabrica de volane vine din partearelocarii fabricii din Polonia in Arad, iar in celelalte sectoaredin noile proiecte atrase", a declarat Jacob Lux, directorul de comunicare al Takata Petri AG.

Dezvoltarea Takata in Romania intervine intr-o perioada in caremulte businessuri din sectorul industriei constructoare de masiniinca se restructureaza, iar lipsa comenzilor continua odata cureasezarea pietei auto mondiale. Potrivit reprezentantilorcompaniei, in Arad lucreaza acum 4.800 de oameni, fata de 4.000 inluna aprilie

Relocarea a adus noi locuri de munca inRomania

Restructurarea grupului japonez la nivel mondial, cu afaceri deaproximativ 4 mld. euro in 2008, a necesitat relocarea productieide volane pentru Mercedes si Honda de la fabrica din Polonia lafabrica din Romania. Astfel, din motive de profitabilitate, lafinalul lunii august Takata a luat decizia de a inchide fabrica dinWalbryzych, Polonia, mutand activitatea la Arad, ceea ce a insemnatconcedierea a 571 de angajati polonezi.

"Cea mai mare parte a noilor locuri de munca se datoreazainchiderii din Polonia. Inainte de criza circa 1.200 de oamenilucrau acolo. In Romania relocarea aceasta a adus 700 de joburinoi", a spus Lux. Compania are facilitati de productie pe patrucontinente, iar in Europa sediul central este stabilit in Germania,unde detine si noua facilitati de productie. In luna ianuarie insaTakata a concediat si in Romania 223 de oameni, dupa reducereacomenzilor din partea partenerilor externi si a Automobile Dacia inperioada respectiva.

Takata integreaza la Sibiu productia deairbaguri

Pe langa unitatile din Arad, Takata a crescut efectivul salarialsi la Sibiu, unde produce airbaguri. Din aprilie si pana in prezentnumarul angajatilor a crescut cu 200, la 1.500, in urma atrageriiunor noi proiecte.

"In ceea ce priveste Sibiul, localizam in continuare proiectepentru clienti din Europa si primim in continuare comenzi noi. Inperioada anterioara aceste airbaguri veneau din Asia sau SUA", aspus Lux.

In Romania Takata Petri este unul dintre primii producatori dinindustria constructoare de masini, dupa Continental, Michelin siIna Schaeffler. Afacerile grupului au atins anul trecut 269 demilioane de euro, din care peste 220 mil. euro reprezinta aportulfabricilor de volane si de centuri de siguranta din Arad. "In acestsegment avem multe proiecte noi de la clienti europeni. Nu puteminca sa dezvaluim foarte multe despre ele pana la lansareaautomobilelor, dar evident ne-am majorat cota de piata", a adaugatLux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO