Companii

Tamer Sen, şeful companiei de transport şi logistică Hodlmayr: Doar cu transportul pe camion nu mai poţi răspunde creşterii cererii. Avem nevoie de investiţii în sistemul feroviar

Tamer Sen, general manager al Hodlmayr International România

Tamer Sen, general manager al Hodlmayr International România

Autor: Bogdan Alecu

18.04.2019, 10:02 522

Tamer Sen, directorul general al Hodlmayr Logistics România, companie care se axează pe transport şi logistică pentru jucători din industria auto, spune că firma are în derulare investiţii în extinderea căii ferate până la platformă pentru a putea creşte capacitatea de transport autovehicule atât la import, cât şi la export.

Creşterea consumului a deter­mi­nat un avans al volumelor de mărfuri vândute atât la import cât şi la export, iar infrastructura rutieră, şi aşa slab dezvoltată, nu mai răspunde nevoilor com­paniilor. Mai mult, cererea a devenit atât de mare încât com­paniile de transport şi logistică decid să investească singure în a aduce calea ferată până la propria platformă.

„Dincolo de camioane, pentru o creştere a volumelor noi mizăm pe tren, motiv pentru care nu ne extindem pe rutier. Avem o creştere de 40% a volumelor datorită creşterii consumului. Acum trebuie să ai tren, opţiune intermodală deoarece doar pe camion nu poţi răspunde cererii. Ca să ai livrare la timp, să nu ai întârzieri, trebuie să ai conexiune feroviară“, a spus Tamer Sen, general manager al Hodlmayr International România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO