Companii

Tamura Corporation şi Okamoto Optics, două companii japoneze, încep să producă în România după investiţii totale de peste 40 de milioane de euro

Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării

Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării

Autor: Alexandra Matei, Mădălina Dediu Panaete

13.05.2023, 10:00 10983

Tamura Corporation, companie japoneză producătoare de componente electronice, va investi într-o nouă fabrică de încărcătoare de baterii pentru scule electrice în Feteşti-Gară, judeţul Ialomiţa.

În total, investiţia se va ridica la aproximativ 21 de milioane de euro, iar în fabrică vor lucra 300 de oameni. O parte din investiţie va fi acoperită prin ajutor de stat. Pe de altă parte, compania japoneză Okamoto Optics, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de componente optice de mari dimensiuni pentru lasere, este implicată în dezvoltarea centrului de oglinzi de mare putere de lângă laserul de la Măgurele (judeţul Ilfov).

Investiţiile în acest centru se ridică la 20 mil. euro şi sunt suportate din bugetul de stat, conform in­formaţiilor anunţate pe LinkedIn de Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării. Însă, el nu a înaintat un termen la care acest proiect va fi terminat. Astfel, Okamoto Optics este parte a acestei colaborări, în care mai este implicată şi Universitatea din Osaka (Japonia) prin Institute for Laser Engineering.

Japonia se află pe locul 21 în clasamentul ţărilor după participarea la capitalul social subscris la finalul anului 2022, cu o valoare de peste 300 mil. euro, în România activând aproape 400 de societăţi cu capital japonez, conform Registrului Comerţului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO