Companii

Târgu Mureş investeşte 700.000 de euro în dezvoltarea serviciilor publice electronice

Autor: Laurentiu Cotu

19.12.2011, 15:08 150

Primăria Târgu Mureş implementează un proiect în valoare totală de 3,1 mil. lei (peste 700.000 de euro), din care 1,7 mil. lei (circa 400.000 de euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, în dezvoltarea şi eficientizarea serviciilor publice electronice ale municipalităţii.

Proiectul ''Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice în municipiul Târgu Mureş" este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat de municipalitate cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Programul se implementează în localitatea Târgu Mureş pentru o perioadă de 24 de luni.
Implementarea programului va asigura fluidizarea informaţiei între primărie şi 11 centre bugetare şi serviciile publice subordonate. Totodată, instalarea sistemelor informatice va îmbunătăţi accesul utilizatorilor (administraţie publică, cetăţeni, mediu de afaceri) la informaţiile de interes public şi serviciile administrative, conform reprezentanţilor primăriei Târgu Mureş.

Proiectul asigură implementarea mai multor module şi aplicaţii informatice printre care modulele de asistenţă socială şi de gestionare a resurselor umane (care sunt deja implementate şi funcţionale). Modulul pentru calcularea şi încasarea impozitelor şi taxelor locale şi modulul pentru gestionarea contractelor sunt în curs de implementare.

Printre noile servicii online de pe siteul primăriei se numără şi o aplicaţie grafică tip hartă a municipiului Târgu Mureş, care va permite indentificarea unei anumite adrese poştale sau a unor zone şi cartiere. Toate componentele şi licenţele încluse în proiect au fost livrate până în luna noiembrie 2011. Totodată, serverele şi staţiile de lucru au fost instalate şi se află în stare de funcţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO