Companii

Tarom şi-a crescut traficul la 2,2 milioane de pasageri la nouă luni, plus 21%

Tarom şi-a crescut traficul la 2,2 milioane de pasageri...

Autor: Mirabela Tiron

09.11.2018, 00:07 1768

Compania aeriană de stat Tarom a finalizat primele nouă luni din acest an cu venituri totale de un miliard de lei, în creştere cu 23% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor furnizate pentru ZF de oficialii companiei. Transportatorul a reuşit să îşi crească traficul la aproape 2,2 milioane de pasageri, faţă de 1,8 milioane de persoane anul trecut şi a operat la un grad de ocupare în creştere, respectiv 75%, faţă de 71% în perioada similară a anului anterior.  

În flota companiei de stat au intrat două noi aeronave în iunie, de la începutul anului până în prezent compania a deschis 15 rute noi.

„Am redeschis drumul spre Est cu Odessa, Tbilisi, Erevan şi Baku. Din luna decembrie va reîncepe operarea în Cairo, după o absenţă de un deceniu de pe această piaţă. Târgu-Mureş este ultima dintre cele şase destinaţii interne deschise de Tarom în 2018.“

Werner-Wilhelm Wolff, CEO al Tarom, a mai afirmat că transportatorul de stat a avut cinci luni consecutive cu rezultat financiar pozitiv, fără să ofere cifre exacte.

Anul trecut, compania finaliza cu pierderi de 172 de  milioane de lei, faţă de pierderi de 46 de milioane de lei în anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO