Companii

„Tatăl“ berii la PET a pariat 60 mil. euro pe energia verde

„Tatăl“ berii la PET a pariat 60 mil. euro pe...

Autor: Radu Bostan

20.08.2013, 22:00 2501

Virgil Mailat, fost acţionar al producătorului Bere Mureş, şi cel care a introdus berea la PET pe piaţa românească la sfârşitul anilor '90, este acum unul dintre cei mai importanţi proprietari de proiecte de energie regenerabilă care nu are în spate un dezvoltator de talie internaţională.

După o carieră de 35 de ani în industria berii, Mailat s-a retras cu 35 de milioane de euro din partea gigantului Heineken, care a preluat fabrica de bere în anul 2008.

După o investiţie în medicina privată, omul de afaceri a făcut primii paşi în sectorul energiei în 2011, investind 20 mil. euro într-un parc eolian de 10 MW alături de Emil Morariu, fostul său asociat din Bere Mureş.

La scurt timp, Mailat a inaugurat un al doilea parc eolian de aceeaşi capacitate, iar de atunci portofoliul lui Mailat a crescut până la 23 MW în proiecte finalizate şi încă 9 MW în curs de dezvoltare.

Omul de afaceri şi partenerii săi se apropie de cifra de 60 mil. euro investiţi în parcuri eoliene şi solare.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO