Companii

Taxele pe monopolurile din energie au adus la bugetul de stat 28 de milioane de euro

Taxele pe monopolurile din energie au adus la bugetul de...

Autor: Roxana Petrescu

07.08.2013, 19:42 153
Taxele aplicate de la 1 februarie asupra companiilor care activează în transportul şi distribuţia de energie electrică şi de gaze naturale, precum şi asupra producătorilor de gaze care au de beneficiat din liberalizarea preţurilor au adus până la finalul lunii iunie sume suplimentare la bugetul de stat de circa 28 de milioane de euro, potrivit datelor transmise de companii şi calculelor ZF.
 
Pe 23 ianuarie anul acesta guvernul a instituit o serie de taxe pentru marile companii din sectorul energetic, acestea intrând în vigoare de la 1 februarie. Astfel, pentru o perioadă de doi ani de zile, 2013-2014, producătorii de gaze naturale trebuie să verse către bugetul de stat 60% din veniturile suplimentare pe care le înregistrează din liberalizarea preţului la gazele produse intern. Principalele companii afectate de această taxă sunt Petrom şi Romgaz.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Energie, Agricultură şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO