Companii

TC Capital, companie deţinută de omul de afaceri turc Ali Çapa, a cumpărat o fermă de 6.550 de hectare în judeţul Timiş, printr-o tranzacţie de 23,5 mil.euro. ”Preţul terenurilor agricole este în creştere pentru al 20-lea an consecutiv”

TC Capital, companie deţinută de omul de afaceri turc...

Autor: Roxana Rosu

03.09.2020, 11:58 562

TC Capital, companie deţinută de omul de afaceri turc Ali Çapa, a cumpărat, cu 23,5 milioane euro, o fermă de cereale şi seminţe oleaginoase situată în Buziaş, judeţul Timiş, aceasta fiind a doua investiţie agricolă a firmei, după preuarea KC Agro în 2014.

Ambele investiţii sunt gestionate de oamenii de afaceri turci Ali Çapa şi Ertugrul Karaevli.

„Agricultura, ca sector, este foarte ferită de impactul negativ al crizelor economice, iar performanţa şi evaluările rămân intacte la impactul crizelor, cum ar fi cea generată de pandemia Covid-19. Nu am văzut până acum efecte ale crizei, manifestându-se în agricultură. Preţul terenurilor agricole a fost în creştere pentru cel de-al 20-lea an consecutiv, iar astfel câştigurile de capital sunt destul de puternice.”, a declarat Ali Çapa, CEO al TC Capital şi Managing Partner al KC Agro.

Ferma din Buziaş are 6.550 ha de teren arabil, la 35 km de Timişoara, şi a fost cumpărată de la compania franceză Gespie SAS. Tranzacţia a fost încheiată în iulie 2020, cu asistenţa casei de avocatură Dentons, şi a fost parţial finanţată de Libra Internet Bank. Noul proprietar intenţionează să diversifice operaţiunile în activităţi agricole intensive, cu valoare adăugată mare, cum ar fi plantaţiile de afini şi aluni, precum şi în producţia extensivă de cereale şi seminţe oleaginoase.

În urma acestei tranzacţii, TC Capital trei ferme în România, din care două prin KC Agro, în judeţele Buzău şi Brăila, cu o suprafaţă totală de aproximativ 2.900 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO