Companii

TCE Logistica: piata cargo va creste cu 40%

01.03.2007, 17:38 23

Compania de cargo si curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC, si-a bugetat pentru acest an afaceri de 11,5 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul trecut.
Cresterea va veni atat pe fondul evolutiei pozitive a pietei, cat si pe fondul extinderii companiei pe alte piete, cum ar fi Bulgaria. Totodata, din luna decembrie a anului trecut TCE a inceput sa faca si depozitare pentru unul dintre clientii sai, ASTON.
"Aproximtiv 60% din veniturile noastre vin de pe partea de LTL (grupaj de marfa) pe fondul serviciului just in time, restul fiind de pe partea de curierat. Pe viitor vrem ca serviciile de cargo si cele de curierat sa aiba o pondere egala in cifra noastra de afaceri", a spus Sorin Sofian, directorul companiei.
LTL este un segment de nisa al pietei cargo pe care activeaza TCE si se bazeaza pe transportul unor produse cu volume foarte mari la viteza de curierat si pret adaptat volumelor. "Cred ca intreaga piata de cargo va creste anul acesta cu 40%", a mai spus Sofian.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro, cu 30% mai mult decat in 2005. Desi a avut o crestere la nivelul pietei, compania nu si-a atins target-ul pe anul trecut. "Au fost niste probleme care trebuiau rezolvate, trebuiau finalizate si demarate mai multe investitii", a mai spus el.
TCE Logistica si-a bugetat pentru 2007 investitii de aproximativ 2 mil. euro. "Trebuie sa finalizam softul pentru remodelarea intregului flux operational, astfel incat sa putem lucra cu coduri de bare. De asemenea, vom finaliza, pana in luna martie, montarea sistemului GPS pe intreaga flota auto a companiei, ce totalizeaza 250 de vehicule proprii, si vom investi in aparate de masura a volumelor si greutatilor si in masini noi", a afirmat Sofian. Totodata, in acest an compania isi va extinde depozitul de la Brasov, de la circa 800 mp la aproape 1.500 mp, investitia ridicandu-se la intre 100.000 de euro si 200.000 de euro.
Compania TCE Logistica are 40 de platforme locale in tara si aproximativ 700 de angajati. Printre clientii TCE se numara Lubrifin, Zarea si Kamis pe segmentul de LTL (segmentul de grupaj), Tornado, Asesoft si Romtelecom pe partea de coletarie, precum si Finansbank si Banca Transilvania pe segmentul de plicuri. In afara de TCE Logistica mai activeaza pe piata de curierat intern companii precum Fan Courier, Cargus sau Curiero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO