Companii

Teba Industries a facut profit de 5 mil. euro la afaceri de 30 mil. euro

28.03.2005, 00:00 88


Grupul de firme din industria textila Teba Industries si-a fixat ca obiectiv pentru acest an dezvoltarea retelei de distributie prin deschiderea de magazine proprii in principalele orase din tara, dupa ce anul trecut s-a concentrat pe retehnologizare si specializarea personalului.


Teba Industries a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 30 mil. euro si un profit net de peste 5 mil. euro.


"In luna februarie, am deschis un magazin intr-un centru comercial din Arad, iar in primele zile ale lunii martie am reusit sa deschidem inca doua magazine, unul in Oradea si celalalt in Gherla. Tot luna aceasta a fost deschis un magazin si in Iasi, situat in incinta fabricii noastre. Am intentionat sa deschidem un magazin in centrul Clujului, dar din cauza faptului ca nu am gasit inca un spatiu care sa corespunda cerintelor noastre, a trebuit sa amanam cu cel putin doua luni deschiderea", a declarat pentru ZF Transilvania Monica Tomos, directorul general al grupului.


Ea a adaugat ca tinta stabilita pentru acest an este deschiderea a 15 magazine in toata tara.


"In urma studiului de piata pe care l-am realizat, am constatat ca exista foarte putini comercianti pe piata interna care sa ofere cumparatorilor articole de imbracaminte pentru copii la preturi accesibile. Consideram ca prin gama variata de produse pe care o oferim vom reusi sa ne impunem si pe piata interna, mai ales pe cea din Transilvania", a mai spus Tomos.


Investitiile necesare pentru derularea acestui proiect se situeaza mult sub cele alocate anul trecut retehnologizarii: 300.000 de euro fata de 7,5 milioane de euro.


"In 2004, cifra de afaceri a grupului a crescut cu 20% fata de 2003, iar volumul profitului s-a majorat cu 15%. Pentru 2005, preconizam o crestere a tuturor indicatorilor financiari cu cel putin 20%", a mai declarat managerul grupului.


Peste 90% din cifra de afaceri a grupului este reprezentata de exportul catre tarile Comunitatii Europene, precum si in alte tari cum ar fi Croatia, Bosnia sau Cehia. "Obiectivul nostru este ca in urmatorii doi ani sa crestem vanzarile la intern si sa incercam echilibrarea balantei in favoarea comercializarii produselor noastre in tara", a mai spus Monica Tomos.


Cu o productie anuala de 15.000.000 de bucati integral confectionate, Teba Industries acopera diferite sectoare textile: tesatorie din fire sintetice (poliamida, poliester, amestec), tricotaje din bumbac obtinute pe masini circulare, tricotaje din lana si fire tip lana, finisaj chimic, confectii textile.


Teba Industries are peste 6.000 de angajati si puncte de lucru la Arad (unde se afla si centrul logistic al grupului), Brad, Iasi si in Republica Moldova.


Grupul Teba Industries, care cuprinde peste 30 de societati, este o investitie a Cross Venture, companie privata de investitii detinuta de Colombo Group, Elvetia.


Elvetienii au decis sa intre pe piata romaneasca prin achizitionarea de pachete majoritare ale unor fabrici cu profil textil din Arad si Iasi.


Printre cele mai importante achizitii se numara societatea Teba Arad, producatoare de tesaturi din bumbac si Tomiris Iasi, producatoare de tesaturi din matase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO