Companii

Tecar a finalizat o investiţie de 17 milioane euro într-o fabrică de hârtie la Dej

Tecar a finalizat o investiţie de 17 milioane euro...

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2013, 00:05 293
Omul de afaceri Ioan Tecar, proprietarul grupului MG-Tec, care numără 10 companii cu aproximativ 1.100 de angajaţi şi afaceri consolidate de 130 mil. euro, a investit peste 75 mil. lei (circa 17 mil. euro), din care aproximativ 20 mil. lei (4,5 mil. euro) sunt fonduri europene, pentru achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unei linii tehnologice pentru fabricarea hârtiei tissue (utilizată la realizarea şerveţelor, prosoapelor de bucătărie, hârtie igienică sau batiste).
 
Capacitatea de producţie a maşinii care transformă celuloza în hârtie tissue este de 80 de tone pe zi, iar odată cu finalizarea acestei investiţii au fost create 120 de noi locuri de muncă. „Această investiţie vine ca o completare a celei în linia de converting, care produce încă din luna septembrie a anului trecut. Suntem deja prezenţi în piaţa de hârtie igienică şi pro­soape de hârtie prin marca proprie Alint şi prin mărcile private ale unor reţele şi companii externe“, a de­clarat Ioan Tecar, pro­prie­tarul grupului MG-Tec. Pro­iectul a fost derulat de către compania Metalicplas Impex, membră a MG-Tec Grup. Metalicplas Impex este prima companie în­fiinţată de Tecar, iar dez­voltarea acesteia a atras după sine posibilitatea ex­tinderii activităţii, de la metalurgie, domeniul iniţial, până la construcţii, iar în prezent hârtie tissue. Printre fur­nizorii de materie primă ai diviziei de hârtie a Metalicplas Impex se numără companii din Finlanda, Slovacia şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO