Companii

Teleferic Grand Hotel: „70% dintre angajaţii noştri sunt din Asia. Avem poziţii deschise pentru oricare persoană, indiferent de naţionalitate, care îşi caută loc de muncă în industria ospitalităţii“. Creşterea preţurilor la energie va duce la o majorare a tarifelor de cazare cu circa 10% în cazul hotelului din Poiana Braşov

Sezonul de iarnă din acest an este unul bun pentru hotelul din Poiana Braşov, astfel că gradul mediu de ocupare este de 80%.

Sezonul de iarnă din acest an este unul bun pentru hotelul din Poiana Braşov, astfel că gradul mediu de ocupare este de 80%.

Autor: Miruna Diaconu

17.03.2022, 17:45 249

Circa 70% din angajaţii unităţii de cazare Teferic Grand Hotel din Poiana Braşov sunt din Asia, mai exact Filipine, Sri Lanka şi Nepal. Dragoş Frăţilă, directorul general al hotelului, spune că trendul de a importa forţă de muncă va continua, iar poziţiile deschise în cadrul companiei se adresează oamenilor care vor să lucreze în această industrie, indiferent de naţionalitate.

„În România, problema forţei de muncă este una generală, nu doar în industria ospitalităţii. Suntem promotorii aducerii forţei de muncă din Asia încă începând cu anul 2015, de la deschiderea hotelului. 70% dintre angajaţii noştri sunt din Asia: Filipine, Sri Lanka, Nepal. Conti­nuăm acest trend şi în anii următori. Avem poziţii deschise pentru oricare persoană, indiferent de naţionalitate, care îşi caută loc de muncă în industria ospitalităţii, inclusiv din Ucraina. Personal, nu cred că aceştia doresc să rămână să se angajeze în România, dar probabil că există cazuri“, spune Dragoş Frăţilă.  El pre­cizează faptul că persoanele veni­te din Asia să lucreze în cadrul hotelului sunt plătite între 500 dolari şi 1.500 dolari, în funcţie de departa­mentul din care fac parte. Soluţia im­portului de personal a venit ca ur­mare a faptului că în zona Braşovului nu se mai găseşte forţă de muncă disponibilă, dar nici în alte zone ale ţării, spune Dragoş Frăţilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO