Companii

Telefon mobil pentru astmatici

13.03.2003, 00:00 11

Medicii britanici testeaza un telefon mobil dotat cu un dispozitiv pentru monitorizarea capacitatii pulmonare, capabil sa previna crizele de astm, scrie revista New Scientist.
Telefonul este destinat cu precadere copiilor astmatici, care sunt nevoiti sa utilizeze de doua ori pe zi un echipament special pentru a stabili capacitatea pulmonara.Totusi, deseori pacientii uita sau nu inscriu datele corect pe fisa care este prezentata medicului curant la cateva luni.
Pentru a pune capat acestor probleme, compania britanica E-San a creat acest telefon, conectat la o baza de date electronica. Datele sunt inregistrat in mod automat, iar in cazul in care se stabileste aparitia unei probleme de respiratie, medicul curant este anuntat printr-un e-mail.
De asemenea, telefonul este dotat si cu un dispozitiv de avertizare pentru a aminti pacientilor ca trebuie sa-si verifice capacitatea respiratorie de doua ori pe zi.




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO