Companii

Temperaturile scăzute saltă consumul de energie la maximul anului. Norocul? Vântul din Dobrogea a dus eolienele la aproape 30% din producţie

Temperaturile scăzute saltă consumul de energie la...

Autor: Roxana Petrescu

12.01.2022, 11:00 1799

♦ Deşi consumul a ajuns ieri la cel mai ridicat nivel de anul acesta, România a putut să trimită energie peste graniţe, vântul puternic din Dobrogea ducând la o producţie semnificativă de energie eoliană. Dacă ar fi fost alte condiţii meteo, cel mai probabil importurile se duceau spre maximul permis de reţea.

România a ajuns ieri în prima parte a zilei la un consum de circa 9.000 MW, cel mai ridicat nivel de anul acesta, pe fondul temperaturilor scăzute. Ceea ce a fost însă important a fost că de această dată vântul a bătut puternic în Dobrogea, astfel că din 3.000 MW de capacitate în parcuri eoliene, mai bine de 2.500 MW injectau energie în reţea.

Datele de la ora 14:20 furnizate în timp real de site-ul Transelectrica arătau că eolienele asigurau peste 27% din producţia internă de ener­gie, având cea mai mare contri­buţie, urmate de Hidroelectrica, cu o pon­dere de 25% şi de centralele pe gaze care aveau o pondere de circa 20%.

Cu o producţie bună de energie eoliană, în ciuda consumului intern ridicat, România putea ieri să trimită energie peste graniţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO