Companii

Tenaris se extinde: Grupul a cumpărat una din fabricile de la Câmpina ale companiei americane Cameron

Tenaris se extinde: Grupul a cumpărat una din fabricile de la Câmpina ale companiei americane Cameron

Autor: Carol Dan

01.03.2012, 15:11 339

Grupul Tenaris a cumpărat de la producătorul american de echipamente pentru industria petrolieră şi a gazelor Cameron fabrica de la Câmpina, una din cele două unităţi de producţie din România.

"Prin noua unitate de la Câmpina, Tenaris va fi pregătit să întâmpine cerinţele în creştere ale clienţilor din Europa şi Orientul Apropiat", a declarat într-un comunicat Alejandro Levrino, directorul unei divizii a grupului Tenaris.

Fabrica din Câmpina are aproximativ 60 de angajaţi.

Tenaris mai deţine în România o fabrică de ţevi în Zalău, o oţelărie în Călăraşi şi un centru de servicii la Ploieşti. Grupul are în România aproape 1.400 de angajaţi.

Cameron a cumpărat în 2004 fabrica de produse pompaj artificial şi echipamente standard de suprafaţă de la Câmpina, denumită anterior Sterom.

Cameron operează o altă unitate de producţie, în Ploieşti, în care a investit în 2009 aproximativ 80 milioane de euro. Fabrica de la Ploieşti produce utilaje petroliere.

Grupul Tenaris a intrat pe piaţa din România în 2004 şi a planificat în intervalul 2011-2013 investiţii de 150 milioane de dolari pe piaţa românească. Grupul produce ţevi pentru industria de petrol şi gaze şi oferă şi servicii conexe pentru industria energetică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO