Companii

Tenaris Silcotub din Zalău şi-a majorat afacerile cu 18%, la 555 mil. dolari în 2018

Tenaris Silcotub din Zalău şi-a majorat afacerile cu...

Autor: Răzvan Botea

29.03.2019, 00:07 1752

Producătorul de ţevi industriale Tenaris Silcotub din Zalău a realizat în 2018 afaceri de 555 mil. dolari, în creştere cu 18% faţă de anul 2017, când compania a realizat venituri de 470 mil. dolari, a spus preşedintele executiv Mihaela Popescu, în cadrul unui eveniment organizat de companie.

„Producţia de oţel a Silcotub a crescut foarte mult în ultimii trei ani. Cifra de afaceri a fost pozitivă, am închis anul trecut cu 555 mil. dolari, datele încă nu sunt publice. Nu în ultimul rând, am atins un nivel de investiţii de aproape jumătate de miliard de dolari de când suntem în România“.

Tenaris Silcotub a finalizat o investiţie de 8 mil. dolari la Zalău, pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor. Compania este cel mai mare angajator din judeţul Sălaj, cu circa 1.400 de angajaţi la fabrica din Zalău. Filiala Silcotub face parte din grupul internaţional Tenaris, lider de piaţă la nivel mondial, controlat de familia italiană Rocca.

Tenaris Silcotub exportă 80% din producţie şi are ca şi clienţi companii din industria energetică precum OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, dar şi producători de componente auto precum Autoliv, prezent şi pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO