Companii

Tendinţe 2017. Investitorii străini au pus România pe harta lor în 2017

Tendinţe 2017. Investitorii străini au pus România pe...

Autor: Cristina Roşca

04.01.2017, 00:05 811

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii a traversat în ultimii doi ani o perioadă favorabilă, investitorii, atât financiari, cât şi strategici, fiind atenţi la mutările din România. Astfel, în fiecare din ultimii doi ani a fost încheiată cel puţin o tranzacţie de peste jumătate de miliard de euro, iar jucătorii din piaţă şi consultanţii vorbesc despre posibilitatea ca România să ajungă vedetă regională.

1. O nouă tranzacţie de peste 500 de milioane de euro s-ar putea semna în 2017. Evoluţia bună a economiei în ultimii ani a pus România pe harta marilor investitori. Mai mult, ea rămâne şi pentru 2017 în cărţi pentru una dintre cele mai mari tranzacţii regionale, aşa cum a făcut-o şi în 2015 şi 2016. De altfel, şi jucătorii din piaţă vorbesc despre posibilitatea ca în 2017 să se semneze o nouă tranzacţie de peste jumătate de miliard de euro, deşi nu înaintează estimări privind domeniul. Anul trecut, pe final, Profi a fost vândut pentru 533 mil. euro, aceasta fiind a opta cea mai mare tranzacţie din istoria locală. În 2015 în top zece şi-au făcut loc vânzarea Volksbank către Banca Transilvania şi preluarea a 45% din UniCredit Ţiriac Bank de către italienii de la UniCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO