Companii

Tendinţele anului 2015 în designul interior: clasicul reinterpretat, fuziunile inedite de stiluri, materiale şi imprimeuri

 Tendinţele anului 2015 în designul interior: clasicul...

Autor: Ioana David

28.12.2014, 14:04 665

Reinventarea luxului clasic este cea mai importantă tendinţă care se prefigurează în designul interior, spune Diana Şucu, proprietara magazinului Ethan Allen din Capitală.

“Designul de interior care duce tot mai mult spre fashion, fuziunile inedite de stiluri, materiale şi imprimeuri, noul şi vechiul aduse laolaltă, pastelurile în materie de culori, versatilitatea – întrevăd  că se vor purta la anul”, spune Diana Şucu.

Ea explică faptul că orice piesă clasică este nedemodabilă, şi oferă ca exemplu canapea Chesterfield, cu tapiţerie din piele şi butoni, o consolă din lemn sculptat sau patul cu tăblie înaltă.

„Din tendinţe nu vor ieşi niciodată, lemnul şi pielea, manufactura păstrată ca la începuturi, migăloasă, temeinică, astfel ca fiecare piesă de mobilier să devină o frumoasă moştenire de familie, care să treacă de la o generaţie la alta, şi mai ales eleganţa”, este de părere Diana Şucu.

Cât despre 2014, un decor amenajat în tendinţele acestui an, ar fi avut lemn în culori deschise, detalii din piele de bovină, pereţii ar fi negri şi decoraţiunile “glamuroase, fără bejuri, cu imprimeuri florale şi animal printuri, cu motivul ananasului întâlnit la mobila sculptată şi în veşnicul stil clasic, niciodată demodabil”.

Diana Şucu mai spune că în 2014 s-au purtat patternurile florale şi designul inspirat de natură, precum şi culorile tari.

“Decorul versatil a fost în tendinţe anul acesta. S-a mers pe un look general neutru, schimbarea venind din accente. Nu orice fel de accente însă, în lumina reflectoarelor au stat piesele cu adevărat spectaculoase, care să cucerească de la prima privire. Atenţia s-a îndreptat şi spre pereţi, mult timp trecuţi cu vederea. Anul 2014 a readus tapetul în camere, pe culori dramatice: negru şi gri. Decoraţiunile au înflorit, dacă pot să spun aşa, motivele florale şi botanice constituind principalul punct de plecare în alegerea pernelor deco, de exemplu. A fost şi un an al mixturii metalice: argintiul şi auriul s-au regăsit în acelaşi decor şi au format un cuplu fericit”, a mai spus Diana Şucu.

2014 a fost de asemenea un an care a marcat revenirea curentului vintage, dar şi către mobilierul eco friendly, iar sticla Mercury a fost revelaţia anului în materie de accesorii şi a adăugat strălucire decorurilor.

Cât despre piesele care au făcut “istorie” în 2014 în design, Diana Şucu spune că au fost cele din lemn sculptat.

“Mobilierul sculptat este fără îndoială operă de artă. E dincolo de meşteşug, e măiestrie. Iar decoraţiunile glam sunt de mare efect, sunt ceea ce căutăm pentru casa noastră atunci când are nevoie de acel strop de strălucire”, a precizat Diana Şucu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO