Companii

Teodor Brusalis, Hyundai: Pentru a vedea o „normalizare“ a pieţei, avem nevoie de o creştere a volumelor faţă de 2019, însă din 2025 industria va trece prin noi schimbări majore

Teodor Brusalis, director executiv Hyundai Auto România: În anii 2024-2025 producţia ar putea reveni la normal.

Teodor Brusalis, director executiv Hyundai Auto România: În anii 2024-2025 producţia ar putea reveni la normal.

Autor: Bogdan Alecu

10.02.2022, 10:30 300

♦ Schimbarea normelor de poluare, reducerea nivelului de dioxid de carbon alături de electrificare pun presiune tot mai mare pe industria auto, care se confruntă cu scumpirea materiilor prime şi lipsa componentelor.

Pe fondul cererii în creştere pentru automobile noi, dar şi în condiţiile în care din cauza lipsei componentelor electronice uzinele auto au avut zile fără producţie în 2021, timpul de aşteptare pentru o maşină nouă a crescut anul trecut chiar şi spre şase sau 12 luni. Pe de altă parte, şirul schimbărilor din industria auto va afecta piaţa în continuare, atât din 2025, când este aşteptat noul standard Euro 7, cât mai ales după 2030, când mulţi producători auto au anunţat că vor renunţa la motoarele pe benzină sau motorină.

„Acum depinde ce înseamnă stabilizare a pieţei - ar însemna o creştere a volumelor deoarece trebuie acoperită cererea curentă, dar şi ce vine din urmă deoarece clienţii aşteaptă şi maşini comandate în 2021. Acum suntem în 2022. Anul 2023 ar trebui să aducă o ameliorare a acestei situaţii. În anii 2024-2025 producţia ar putea reveni la normal, însă atunci vor fi ani de pregătire pentru ţintele mai joase de CO2 iar din 2024 încep constructorii să aşeze gama pe partea de electrice şi plug-in şi să limiteze partea de maşini clasice, aşadar industria se pregăteşte de noi schimbări“, explică Teodor Brusalis, director executiv Hyundai Auto România, importatorul mărcii sud-coreene pe piaţa locală, parte a Ţiriac Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO