Companii

Terapia Cluj a intrat pe mâna celui mai bogat indian, Dilip Shanghvi, care realizează vânzări de peste 100 de milioane de dolari în Ro­mâ­nia

Terapia Cluj a intrat pe mâna celui mai bogat indian,...

Autor: Ioana David

26.03.2015, 18:23 1296
Grupul Sun Pharma, fondat de Dilip Shanghvi, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din India, realizează vânzări de peste 100 mil. dolari în Ro­mâ­nia, a două mare piaţă din Europa după Rusia. Româ­nia se află de asemenea în top cinci pieţe emergente în cadrul grupului.
 
Sun Pharma a anunţat ieri începutul integrării grupului indian Ranbaxy după finalizarea achiziţiei acestuia, astfel că a devenit proprietarul celui mai mare producător român de medicamente, Terapia din Cluj.
 
Fabrica de la Cluj joacă un rol extrem de important în cadrul grupului indian deoarece îi asigură accesul la piaţa europeană, pe care companiile din afara UE o pot accesa extrem de greu în lipsa unei facilităţi de producţie locală. Sun mai are producţie în Ungaria (unde realizează şi substanţe active) şi Irlanda, însă dimensiunile sunt mai reduse comparativ cu cele ale facilităţii de la Cluj.
 
„Prezenţa Ranbaxy în pieţele emergente era mai puternică decât cea a Sun. În România avem afaceri de peste 100 de milioane de dolari, iar raportat la piaţă avem o poziţie bună“, a spus Dilip Shan­ghvi într-o video conferinţă cu jur­na­liştii din întrega lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO